Jazzpianist, Docent

Geboren in Groningen 1980. Jasper begon met pianospelen op zijn 8ste, bij  buurman Henk van ‘t Veer. Later op de muziekschool in Amersfoort bij oa. Hans van Ham en daarna naar het Conservatorium.

Hij won in 2001 de Heijmans Jazz Award. In 2006 is hij afgestudeerd aan de master opleiding van het Conservatorium van Amsterdam. Hij studeerde o.a. bij Rob Madna, Rob van Bavel Karel Boehlee en Kris Goessens.

In 2005 is hij naar New York geweest om zich daar verder te ontwikkelen. Daar heeft hij gestudeerd bij Fred Hersch, Aaron Goldberg, en aan de Manhattan School of Music.

Verder speelde hij in de Jazz-Mania Bigband o.l.v. Peter Guidi, en momenteel speelt hij in de Dual City Concert Band o.l.v. Rob Horsting/Rini Swinkels, waar hij met gastsolisten speelde als Ack van Rooyen, Randy Brecker, Simon Rigter, Philip Catherine, Bert Joris, en Greetje Kauffeld e.v.a. In 2005 was hij docent bij een jazz workshop in België samen met Simon Rigter, Ruud Ouwehand, Peter Nieuwerf, en Eric Ineke.

Onder andere speelde hij met Ferdinand Povel, Rita Reys, Jos Machtel, Henk Zomer, Gijs Dijkhuizen, Sjoerd Dijkhuizen, Leo Janssen, Eef Albers, Stefan Lievestro, Benjamin Herman, Joris Roelofs, Randy Brecker.

Sinds 2010 leidt hij iedere donderdag de jazz-jamsessie in cafe Miles Amersfoort.

Hij geeft les bij de ‘Scholen in de Kunst’ in Amersfoort.

Pianist, Teacher

Born in Groningen 1980, Jasper started playing the piano when he was 8 years old. First he had lessons with his neighbour Henk van ‘t Veer, later at the musicschool with Hans van Ham, and conservatory. In 2001 he won the ‘Heijmans Jazz Award”. In 2006 he graduated being a master-student at the Conservatorium van Amsterdam. He studied with Rob Madna, Rob van Bavel, Karel Boehlee, Kris Goessens.

In 2005 he went to New York to develop himself. He studied with Fred Hersch, Aaron Goldberg, and at the Manhattan School of Music.

He played in the Jazz-mania Bigband directed by Peter Guidi, and recently he is playing in the Dual City Concert Band directed by Rob Horsting/Rini Swinkels, playing with guest solists Ack van Rooyen, Randy Brecker, Simon Rigter, Philip Catherine, Bert Joris, en Greetje Kauffeld, and many more.

In 2005 he was teaching at a jazz workshop in Belgium together with Simon Rigter, Ruud Ouwehand, Peter Nieuwerf, and Eric Ineke.

Among Others he played with Ferdinand Povel, Rita Reys, Jos Machtel, Henk Zomer, Gijs Dijkhuizen, Sjoerd Dijkhuizen, Leo Janssen, Stefan Lievestro, Benjamin Herman, Randy Brecker.

Since 2010 he leads a jazz-jamsession in cafe Miles Amersfoort every thursday evening.

He teaches at “Scholen in de Kunst” in Amersfoort.